Reusův gól byl neregulérní

Doba čtení: < 1 minuta

V pátečním zápasu DFB POkalu mezi Uerdingenem a Dortmundem vstřelil první gól Marco Reus. Podle nových pravidel byl ale neregulérní.

Reus si při zpracování centru od Akanjiho pomohl rukou a následně s přehledem zakončil. Podle nových pravidel se u vstřeleného gólu nehledí na to, jestli ruka byla úmyslná nebo ne, prostě jakákoliv ruka se píská jako porušení pravidel. To neplatí jen pro střelce ale třeba i pro přihrávajícího spoluhráče.

Pro Reuse bylo štěstím, že ruku nezaregistroval žádný z rozhodčích ani jeho protihráči z Uerdingenu nijak neprotestovali. Na DFB Pokalu není přítomen VAR, resp. bude přítomen až od osmifinále, takže pro první dvě kola, které se hrají v tomto kalendářním roce, k dispozici není.

Sám Reus po zápasu ruku přiznal: „Myslím, že v Bundeslize by to nebyl regulérní gól, tam by to bylo pomocí VAR zrušeno.“ Rozhodčímu ale v okamžiku vstřelení gólu nic neřekl.

Komentujte

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  Subscribe  
Upozornit na
%d blogerům se to líbí: